Sää Varkaudessa

  Lumikuuroja
  Tänään
  High 0°/Low -2°
  Täysin pilvistä
  Huomenna
  High -1°/Low -5°
  Täysin pilvistä
  Maanantai
  High -2°/Low -4°
  Täysin pilvistä
  Tiistai
  High -2°/Low -3°
  Jääkuulia
  Keskiviikko
  High 1°/Low -2°
  Puolipilvistä
  Torstai
  High -2°/Low -3°
  Lumikuuroja
  Perjantai
  High -3°/Low -5°
+
Valitse taustaväri:

Alue keskellä kaupunkia

Kansainvälisen metsäteollisuusyrityksen Stora Enso Oyj:n Varkaudessa omistamalla aidatulla ja hyvin hoidetulla teollisuusalueella sijaitsee paperiteollisuuden käytössä olleet 87700 m3:n ja 228740 m3:n teollisuusrakennukset, jotka soveltuvat erinomaisesti Data Center käyttöön. Lisäksi tehdasalueen luoteiskulmassa on käytettävissä Data Center uusrakentamiseen rakentamatonta maa-aluetta 20 hehtaaria.

Tehdasalueelle tulee valtakunnanverkosta kaksi 110 kV suurjännitelinjaa, joiden molempien siirtokapasiteetti on noin 130 MVA.

Jäähdytykseen on käytettävissä hyvälaatuista järvivettä joka tulee yläpuolisesta vesistöstä omalla paineellaan vedenalaista 10 m2 raakavesitunnelia pitkin tehdasalueelle. Vettä on mahdollista ottaa myös tehdasalueen alapuolisesta vesistöstä ja näin myös veden tulo voidaan kahdennuksella varmentaa kaikissa tilanteissa.Varkauteen tulee useampia eri toimijoiden kuitulinjoja, joiden kytkentäkeskus sijaitsee aivan tehdasalueen vieressä. Tehdasalueella on valmis ja toimiva infrastruktuuri, Stora Enson tuottaessa tehdasalueen kaikki peruspalvelut. Stora Enso Oyj:llä on aiempaa kokemusta Data Center toiminnan sijoittumisesta teollisuusalueelleen Suomessa.

kartta

Erinomainen sijainti ja toimivat yhteydet maailmalle

Liikenneyhteydet Varkaudesta eripuolille Suomea ja maailmalle ovat hyvät. Etäisyytemme Helsingistä on noin 3 tuntia ja Pietarista noin 5 tuntia autolla. Kaupunki sijaitsee valtateiden 5 ja 23 risteyksessä ja rautatie kulkee alueen halki. Yhteytemme maailmalle takaavat lähes ympärivuoden toimiva syväväylä satamineen sekä lentoyhteys Helsinkiin useasti päivässä. Lentokentälle on matkaa vain 15 km kaupungin keskustasta.

Yhteystiedot

Osmo Kokkonen
yritysasiamies, rakennemuutos ja toimitilat
puh. 040 558 8108
osmo.kokkonen(a)navitas.fi