Sää Varkaudessa

  Mahdollisesti sadetta
  Tänään
  High 17°/Low 9°
  Mahdollisesti sadetta
  Huomenna
  High 17°/Low 10°
  Puolipilvistä
  Keskiviikko
  High 18°/Low 9°
  Puolipilvistä
  Torstai
  High 19°/Low 12°
  Mahdollisesti sadetta
  Perjantai
  High 20°/Low 13°
  Mahdollisesti sadetta
  Lauantai
  High 17°/Low 12°
  Mahdollisesti sadetta
  Sunnuntai
  High 18°/Low 12°
+
Valitse taustaväri:

MikroGrow – mikroyritysten kasvun ja kansainvälistymisen ydinryhmää kasataan Varkauden seudulla

09.05.2017

Kiinnostaako kannattava kasvu, kansainvälistyminen ja vertaistuki muilta mikroyrityksiltä? Olemme käynnistämässä Pohjois-Savossa uudenlaista mikroyritysten kasvukokonaisuutta, jonka kantavana voimana ovat yritykset itse. Verkostolle on tarjolla vertaistuen lisäksi asiantuntija-apua ja ketteriä, nopeita kasvukokeiluja. Mukaan lähtemällä yrityksesi saa uuden mahdollisuuden kannattavaan kasvuun, positiivista näkyvyyttä ja vahvan verkostoon tuen kasvupolullaan. Lähde mukaan! Yritysten osallistumismaksu on 100 € vuodessa, mukaan pääsee Varkauden seudulta 30 yritystä, koko Pohjois-Savon alueelta yhteensä 120 yritystä. Mukana ovat jo Alufer Oy, Savonlinnan PR-Urakointi Oy, Osuuskunta LähiSavo, Varkauden Autokari Oy, Aimo Aalto Oy, Lakiasiantoimisto Majakka Oy, KatiK Design, Savonia Solutions Oy, Talous Majakka Oy, Kotipalvelu Verenpisara Avoin Yhtiö, Savon Automaatio Oy, PT-Palontorjuntapalvelu Oy, Dextor Sales Oy, Enigma Xperience Ky ja Podarkka. Tällä hetkellä kasassa on siis puolet yrityksistä, toimi siis nopeasti ja varaa paikkasi! Verkostoon haetaan eri toimialojen mikroyrityksiä (1 – 9 henkilöä työllistävät ovat pääroolissa, mutta hieman isommatkin hyväksymme mukaan), pääasiassa Pohjois-Savon alueelta, mutta myös muualta lähialueelta voi mukaan lähteä. MikroGrown omat nettisivut löydät täältä

Verkoston ensimmäinen tapaaminen pidetään 20.6.2017 klo 18 alkaen Navitaksella, silloin käydään läpi yhteiset pelisäännöt ja tutustutaan mukana oleviin toimijoihin (verkon yli mukana koko alueen mukana olevat yritykset) ja sovitaan syksylle ensimmiset kaksi tapaamista, jotka pidetään mukana olevien yritysten tiloissa ja heidän toivomiensa sisältöjen merkeissä. Oletko Sinäkin mukana? Alustavasti olemme sopineet tapaamiset seuraaville viikoille:

Verkostotapaamisviikot:

Kuopion alue: 34, 38, 43, 47

SavoGrow -alue: 35, 39, 44, 48

Ylä-Savo: 36, 40, 45, 49

Varkauden alue: 37, 41, 46, 50

Ilmoittaudu mukaan starttiin täällä https://goo.gl/forms/tC3nZCvbn0NC6mU13

Tavoitteena on rakentaa Pohjois-Savon alueelle mikroyritysten ja muiden yritysten kanssa toimivien tahojen kokeiluperusteinen kasvu- ja vientikokeiluverkosto. Kokoamme alueen mikroyrityksistä neljä kolmenkymmenen yrityksen ryhmää, jotka kokoontuvat kuukausittain kiertävällä periaatteella toisiaan tukien ja sparraten. Verkoston toiminnan tukemiseksi rakennetaan/otetaan käyttöön myös virtuaalinen toiminta-alusta ja eri alueiden verkostoja (nyt jo Pohjois-Suomessa useampia) tuetaan ristiinverkostoitumiseen parhaimpien kokeilujen ja hyötyjen saavuttamiseksi. Tavoitteena onkin myös ideoiden kaupallistamisen ja kasvun edistämisen nopeat kokeilut, joita verkostossa toteutetaan. Pääroolissa ovat yrittäjät, asiantuntija-apuja tarjotaan tarpeen mukaan.  Verkoston tapaamisen aihe määräytyy kunkin ”isännän/emännän” mielenkiinnon ja tarpeen mukaan, aiheina voi olla esimerkiksi; Miten käynnistän kansainvälisen verkkokaupan kevyesti? Digitalisaatio muuttaa ostokäyttäytymistä – mitä mikroyrityksen tulisi huomioida? Kaikkea ei kannata tehdä itse – miten hyödyn verkostoista? Visuaalinen markkinointi ja imago kuntoon? Yhdessä maailmalle?

Kyseessä on siis kokonaisuus, jossa haetaan uusia ajatuksia ja mahdollisuuksia kaikenlaisille mikroyrityksille. Mikään toimiala ei estä kasvua tai kansainvälistymistä ja kaikkien ei ole joka tapauksessa järkevää lähteä merta edemmäs kalaan. Kasvaa voi myös paikallisesti ja kansallisesti. Jos olet kiinnostunut, niin voit ilmoittautua mukaan ryhmään ja kenties saat sitä kautta ihan uudenlaisia ajatuksia ja löydät verkostoja ja kumppanuuksia? Toiminnassa hyödynnetään jo olemassa olevaa malli Pohjois-Suomesta. Siihen voi tutustua täällä http://www.microentre.fi/ Liitteenä on yrityssitoumus, jonka täyttämällä voi ilmoittautua mukaan (sen voi täyttää ja toimittaa yhteyshenkilölle skannattuna/ottamalla kuvan).

Yrityksiä sparraamassa on Navitaksen puolesta Petra Ryymin, petra.ryymin(at)navitaskehitys.fi, 045 168 1030, jolta saat myös lisätietoja. Alta löydät esitteen ja yrityssitoumuksen, jonka täyttämällä ja palauttamalla Petralle varmistat mukaanpääsyn!

MikroGrow_esite_A4

Yrityssitoumus MikroGrow